Chipsy z jarmużu

Jarmuż. Znacie ten wynalazek? Od dłuższego czasu robi furorę u osób pragnących odżywiać się fit. Ja poznałam jarmuż przy okazji rozpoczęcia postu dr Dąbrowskiej, o którym piszę tutaj. Zrobiłam z niego chipsy, lecz można też używać go do koktajli i sałatek. Dziś mam dla Was przepis na chipsy z jarmużu. Pyszne, chrupiące.  

Przepis na chipsy z jarmużu

  • jarmuż świeży – kilka, kilkanaście łodyżek
  • słodka papryka
  • sól himalajska
  • oliwa z oliwek

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jarmuż umyć, usunąć grubszą łodyżkę. Wymieszać z oliwą, solą i papryką słodką. (uwaga: osoby na diecie dr Dąbrowskiej nie mogą użyć oliwy).
Wyłożyć na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia. Piec przez 12-15 minut.

IMG_20170421_111900-01.jpeg

Chipsy są mega chrupiące. Można podać z warzywnym dipem, na przykład z pieczonej papryki.

Reklamy

6 thoughts on “Chipsy z jarmużu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s